Categorie├źn
Actueel

Bronnen voor doodsoorzaken in Vlaanderen

Naar aanleiding van ons inleidende thema over bronnen waarmee je de doodsoorzaken van je voorouders en familieleden kan achterhalen, hebben wij voor Vlaanderen een overzicht samengesteld van interessante bronnen die je in de archieven van gemeentebesturen kan vinden, waar de doodsoorzaak van onze voorouders en familieleden in vermeld staat. Concreet gaat het dan om bronnen uit de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw.

Daar de archieven van gemeentebesturen bij talloze verschillende archiefinstellingen zijn ondergebracht, leek het ons raadzaam hier eens een inleidend overzicht van te maken, nu er tegenwoordig veel meer animo bestaat om doodsoorzaken te achterhalen. De bronnen in het overzicht betreffen uiteenlopende soorten bronnen, van berichtgevingen of verklaringen van geneesheren in het kader van lijkschouwing tot tabellen en registers die de doodsoorzaak in een bepaalde periode opsommen.

Het overzicht zal in de loop van de tijd nog regelmatig worden aangevuld. Mocht je nog aanvullingen op het overzicht hebben, dan horen wij dat uiteraard graag.

Het overzicht kan je middels deze directe link downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *