Doelstelling

Met Nederlanden.be willen wij een platform bieden om elkaar als genealogen en familiehistorici nieuwe dingen te leren, elkaar te inspireren en elkaar te motiveren in het kader van genealogie en familiegeschiedenis op basis van een cross-borderuitgangspunt, dat is hier de grens tussen Nederland en Vlaanderen. Op deze manier kunnen Nederlanders iets van Vlamingen leren en omgekeerd, kunnen we elkaars bronnen leren kennen, de organisatie van de archiefwereld, de projecten die lopen en de evenementen die worden georganiseerd.

Onze doelgroep is met name de meer gevorderde genealoog en familiehistoricus, de bronnen die we aansnijden in onze thema’s betreffen dan ook alleen secundaire bronnen. Hoe dan ook zijn beginners en licht gevorderden zeker van harte welkom. De nadruk ligt binnen Nederlanden.be op een onafhankelijke en toekomstgerichte houding, dat is: vernieuwende idee├źn, meer deelname onder jongeren en wat jongere genealogen en familiehistorici en daarnaast onafhankelijkheid van de meer bekende organisaties.

Samengevat

Kort samengevat, de nadruk ligt dus voornamelijk op het met een toekomstgerichte houding inspireren, motiveren en ervaring en kennis uitwisselen, er zijn geen intenties om bijvoorbeeld net als Familiekunde Vlaanderen of de Nederlandse Genealogische Vereniging bronnen te gaan ontsluiten, ons platform moet vooral prikkelend zijn voor de genealoog en familiehistoricus.